top of page
setrelogo.png

Mikä Poljento?

poljento1.png

Poljento-hanke on verkossa tapahtuvaa yhteisöllistä toimintaa jonka kohderyhmänä ovat kehitysvammaiset ja erityistä tukea tarvitsevat ihmiset sekä heidän kanssaan työskentelevät ammattilaiset. Toimintaa on kaikilla yleisimmillä somealustoilla kuten Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, Snapchat ja Discord.

Hankkeella on Facebookissa vertaistuellisia ryhmiä eri teemojen, kuten vapaa-ajan, asumisen, työn sekä taiteen ja kulttuurin ympärillä. Discordissa hankkeella on vilkas peliyhteisö josta on mahdollista saada peli-ja juttuseuraa. Snapchat-ryhmissä vaihdetaan kuulumisia ja jutellaan kavereiden ja ohjaajien kanssa. Snapchatissa kommunikointi onnistuu videoviestien, kuvien ja emojien avulla vaikka lukemisessa ja kirjoittamisessa olisi haasteita.

Meidät voi kutsua pitämään ryhmällenne someaiheisia työpajoja, työpajan aiheena voi olla hankkeemme toiminnan esittely, eri somealustojen käyttäminen, sosiaalisen median turvallinen käyttö tai mikä tahansa sosiaaliseen mediaan tai verkkomaailmaan liittyvä aihe. Työpajat voidaan järjestää myös etänä ja ne ovat tilaajalle maksuttomia.

 

Hanke tuottaa yhdessä osallistujien kanssa viikoittain useita peli- ja livestriimejä YouTubeen jossa osallistujat pääsevät osallistumaan pelaamiseen ja chattiin. Pelisessioita on useimmiten maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 10 ja 13:30, toisinaan pelailemme myös muina aikoina.

 

Kaikessa Poljennon toiminnassa on aina mukana turvalliset ammattilaiset jotka auttavat ongelmatilanteissa ja pitävät huolen siitä, että toiminta sosiaalisessa mediassa sujuu turvallisella tavalla.

Poljento-hanke on osa Setlementti Tampere ry:n toimintaa ja sitä rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoista.

Hankkeen tavoitteet:

- Kohderyhmän toimintakyvyn, arjenhallinnan sosiaalisten taitojen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vahvistaminen​

- Yhteisöllisyyden lisääminen ja yksinäisyyden tunteen vähentäminen​

- Tietoa erilaisista tuen muodoista ja palveluista ja niihin hakeutumisesta​

- Lisätään kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden kanssa työskentelevien sosiaalialan ammattilaisten tietoutta ja osaamista sosiaalisen median mahdollisuuksista kohderyhmän arjen tukemisessa

- Tavoitteemme tiivistettynä: verkossa tapahtuvaa yhteistä hauskanpitoa, yhteisöllisyyttä ja tukea arjen asioihin

Etsimme jatkuvasti uusia sisällöntuottajia ja yhteistyökumppaneita mm. oppilaitoksista, päiväaikaisesta toiminnasta, asumisyksiköistä ja vapaa-ajan toiminnoista, haluttaessa tulemme myös paikan päälle pitämään työpajan esimerkiksi someyhteisön perustamisesta tai eri somealustojen käytöstä - ole rohkeasti yhteydessä, me olemme linjoilla!

bottom of page